A Circular Plastics Alliance első jelentései és javaslatai a műanyag hulladékok hasznosításával kapcsolatban

Elkészültek az Európai Bizottság által létrehozott Circular Plastics Alliance első jelentései és javaslatai a műanyag hulladékok hasznosításával kapcsolatban.

A Circular Plastics Alliance a műanyaghulladék-hasznosításban érintett iparágak európai szervezeteit fogja össze. A fórum célja, hogy teljesítse azt az EU-s célkitűzést, miszerint az európai műanyagiparnak 2025-ig 10 millió tonna másodlagos nyersanyagot kell felhasználnia. Ezt a célt részben az iparágak önkéntes vállalásai révén kívánják elérni. Emellett nemrég megszülettek a Circular Plastics Alliance első jelentései és javaslatai:

Valamennyi anyag angol nyelven érhető el:

A Circular Plastics Alliance munkájában a hulladékhasznosító ipar európai szervezete, az EuRIC is részt vesz. Az EuRIC szerint már az Európai Bizottság is világosan látja, hogy az önkéntes vállalások önmagukban nem elegendők, ezek mellett a termékek másodnyersanyag-tartalmára vonatkozó kötelező célértékekre is szükség van, ahogyan azt az EuRIC folyamatosan hangsúlyozza. A fórum további jelentések és javaslatok kidolgozásával folytatja munkáját.

Nyomtatás