Megszületett az Európai Parlament jelentése a körforgásos gazdaság cselekvési tervről – EuRIC-rendezvény

Megszületett az Európai Parlament jelentése a körforgásos gazdaság cselekvési tervről – EuRIC-rendezvény

2021. február 10-én az EP plenáris ülése is megszavazta az EP saját kezdeményezésű jelentését. Az EuRIC nyilvános online beszélgetést szervez a témában az uniós intézmények és a hulladékhasznosítók képviselőinek részvételével.

A jelentés jogilag nem kötelező erejű, de az EuRIC szerint az Európai Bizottság valószínűleg figyelembe fogja venni a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó jogszabályok kidolgozása során. A jelentésbe az EuRIC több felvetése is bekerült. Az EuRIC a hulladékhasznosító ipar európai szervezete, amelyben a hazai hulladékhasznosító vállalatokat a HOSZ képviseli.

A jelentés néhány pontját kiemelve az Európai Parlament egyebek mellett a következőket javasolja az Európai Bizottságnak:

Az elfogadott szöveg ideiglenes változata már magyar nyelven is elérhető ezen a linken.

Az EuRIC 2021. március 22-én Recyclers’ Talks #1 címmel nyilvános online beszélgetést szervez az uniós intézmények és a hulladékhasznosítók képviselőinek részvételével. A rendezvényen azt kívánják megvitatni, hogy milyen további lépesek szükségesek a körforgásos gazdaság felé való elmozduláshoz. Az esemény egy online beszélgetéssorozat első része, amelynek keretében a hulladékhasznosítás különböző aktuális témáival szeretnének foglalkozni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvényről további információkat angol nyelven ezen a linken találnak.

© A fotó szerzői jogának tulajdonosa: az Európai Bizottság 2019