Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019 – Várják a csatlakozni kívánó érdeklődők jelentkezését

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019 – Várják a csatlakozni kívánó érdeklődők jelentkezését

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét a legátfogóbb olyan európai kezdeményezés, amelynek célja, hogy minden évben egy héten keresztül különböző szemléletformáló akciók révén ráirányítsa a figyelmet a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodás jelentőségére.

A kampány Irányító Bizottságában az Európai Bizottság mellett például egyes EU-tagállamok hulladékgazdálkodásért felelős hatóságai, hulladékkezelő vállalatok és önkormányzati szövetségek vesznek részt.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén november 16–24. között kerül megrendezésre.

A szervezők várják kezdeményezéshez a csatlakozni kívánó vállalatok, hatóságok, önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek, egyszóval minden érdeklődő jelentkezését.

Jelentkezni az Európai Hulladékcsökkentési Hét honlapján lehet (ezen a linken). A honlapon ötletet meríthetnek a korábban megvalósult szemléletformáló akciókból (ezen az oldalon), és különböző kommunikációs anyagokat, például logókat, posztereket és közérthető, hulladékgazdálkodási témájú összefoglalókat is találnak (ezen a linken). A honlap és a kommunikációs anyagok egy része magyar nyelven is elérhető.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét részeként minden évben díjazzák a legkiemelkedőbb akciókat!