A Világgazdaság interjúja Karmenu Vella környezetvédelmi biztossal

Drasztikus uniós lépéseket tesznek, Európa nem fulladhat bele a szemétbe

Magyarország fontos lépéseket tesz a körforgásos gazdasági szerkezet létrehozására – mondta a Világgazdaságnak Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászati politikáért felelős uniós biztos, miután Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel tárgyalt Budapesten.

Ecomondo – The Green Technology Expo

Ajánljuk a figyelmükbe a következő nemzetközi szakkiállítást, amelynek egyik kiemelt témaköre a körforgásos gazdaság:

European Recycling Conference 2019

Ajánljuk a figyelmükbe az európai hulladékhasznosító ipart képviselő European Recyling Industries’ Confederation (EuRIC) konferenciáját, amelyen az EU új összetételű intézményeinek képviselői és a hulladékhasznosító ipar jelentős szereplői adnak tájékoztatást a jogszabályi és üzleti környezet várható változásairól:

Műanyag hulladékból készült termékekkel jön az IKEA

Emellett 2020-ra minden szőnyegben, ágytakaróban, illetve bútorszövetben felhasznált poliészter anyag újrahasznosított poliészterből származik majd.

Az EU Tanácsa hivatalosan is elfogadta az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó irányelvet

2019. május 21-én az EU Tanácsa hivatalosan is elfogadta az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó irányelvet.

Nemzetközi online piactér – MOVECO projekt

A MOVECO projekt létrehozott egy nemzetközi partnerkeresést segítő portált és online piacteret: https://danube-goes-circular.eu

Képzési anyag kkv-k számára a körforgásos gazdaságról – MOVECO projekt

A MOVECO projekt körforgásos gazdasági innovációs eszközként angol nyelvű képzési anyagot dolgozott ki kkv-k számára, amelynek néhány eleme magyar nyelven is elérhető. A projektnek nem része a képzések megtartása, hanem egy bárki számára elérhető oktatási program és segédanyagok kidolgozására vállalkozott.