Teljesült a cél: 73,9%-os papírhulladék-újrafeldolgozási arány Európában

73,9%-ra emelkedett Európában a papírhulladék újrafeldolgozási aránya 2020-ban – derül ki az érintett iparágak önkéntes vállalásaira vonatkozó beszámolóból.

Megjelent „A papír újrafeldolgozásáról szóló európai nyilatkozat” 2020. évi teljesítéséről szóló beszámoló, fontos statisztikai adatokkal.

A nyilatkozatban a papírhulladék hasznosításában érintett iparágak ötévente azt foglalják össze, hogy milyen önkéntes vállalásokat tesznek a papírhulladék-hasznosítás fellendítése érdekében. A dokumentumban mindig szerepel egy célérték is: a jelenlegi nyilatkozat szerint az aláírók arra törekedtek, hogy 2020-ig 74%-ra (±1,5%) emelkedjen a papírhulladék újrafeldolgozási aránya Európában.

A nyilatkozat részesei évente egy beszámolóban tekintik át, hogy milyen előrehaladás történt a nyilatkozat célkitűzéseinek a teljesítése felé. Ezzel foglalkozik a nemrég közzétett beszámoló is, amelyben egyebek mellett a 2020. évre vonatkozó statisztikák szerepelnek. A legfontosabb adatot kiemelve, a beszámoló szerint 73,9%-kal sikerült elérni a 2020-ra megcélzott újrafeldolgozási arányt.  

A beszámoló angol nyelven ezen a linken, a kapcsolódó sajtóközlemény pedig ezen a linken olvasható.


Nyomtatás   E-mail