Ursula von der Leyen évértékelő beszéde – Az EuRIC üdvözli a zöld irányvonal megerősítését

Az EuRIC sajtóközleményben reagált Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök 2020. szeptember 16-i évértékelő beszédére, és ismét hangsúlyozta, hogy a hulladékhasznosító ipar teljes mértékben támogatja az Európai Bizottság szándékát, miszerint az EU stratégiai prioritásaként kívánja kezelni az európai zöld megállapodást.

Az EuRIC a hulladékhasznosító ipar európai szervezete, amelyben a hazai hulladékhasznosító vállalatokat a HOSZ képviseli.

Az EuRIC üdvözli az üvegházhatásúgáz-kibocsátáscsökkentésre vonatkozó 2030-as célérték 55%-ra emelését célzó bizottsági javaslatot, és a Bizottság döntését, amely szerint a NextGenerationEU helyreállítási alap 37%-át az európai zöld megállapodás céljainak elérésére fordítják.

Az EuRIC arra is felhívja a figyelmet, hogy ahhoz, hogy a hulladékhasznosító ipar még inkább hozzá tudjon járulni a körforgásos gazdaságra való áttéréshez és a kibocsátáscsökkentési célkitűzések eléréséhez, elengedhetetlen a másodnyersanyagok iránti kereslet növelése, a másodnyersanyag-piac működésének megkönnyítése és az újrafeldolgozást szem előtt tartó tervezés ösztönzése megfelelő szabályozással.

Az EuRIC sajtóközleménye angol nyelven ezen a linken érhető el.

Ursula von der Leyen beszédét magyar nyelven ezen a linken olvashatják.

© A fotó szerzői jogának tulajdonosa: az Európai Bizottság 2020


Nyomtatás   E-mail