Hírek

Szövetségünk 2019.03.28-án „ A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása” címmel, több mint kétszáz fő részvételével sikeres konferenciát tartott.

2019. március 18. a hulladékhasznosítás világnapja lesz! A Bureau of International Recycling (BIR), amely a hulladékhasznosító ipart világszinten képviselő szervezet, 2019-ben is szeretné ezen a napon kiemelten felhívni a kormányok, a gazdasági szféra és a lakosság figyelmét a hulladékhasznosítás fontosságára. Az idei kampány legelsősorban a gyerekeket és a fiatalokat próbálja megszólítani. A BIR arra kéri a hulladékhasznosító vállalatokat, hogy szemléletformáló akciókkal, nyílt napokkal csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A kampányt a BIR által létrehozott alapítvány, a Global Recycling Foundation (GRF) irányítja. A BIR hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy a hulladékhasznosítás világnapját az ENSZ is ismerje el hivatalos világnapként.

A hulladékhasznosítás világnapjáról további információkat találnak az erre a célra létrehozott honlapon, ezen a linken.

A világnap felvezetéseként a GRF a jegesvödör-kihíváshoz hasonló játékra, illetve fogadalomra invitál mindenkit, gyerekeket, felnőtteket, sportolókat és más hírességeket. A #RecyclingGoals kihívás lépései a következők:

  1. Keress egy futballpályát és egy kaput!
  2. Keress hulladékot a környéken! Rögzíts egy szelektív hulladékgyűjtő-edényt a kapu egyik felső sarkába (de az sem baj, ha ez nem sikerül)!
  3. Indítsd el a videófelvételt!
  4. Tegyél egy hulladékhasznosítással kapcsolatos fogadalmat, és hívj ki valaki mást is arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen! (Például: „Mostantól szelektíven gyűjtöm a műanyag italospalackokat! Kihívom Kovács Jánost arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen!”)
  5. Lőj kapura a hulladékkal! Célozz a szelektív hulladékgyűjtő-edényre (vagy ha nincs, akkor egyszerűen az egyik felső sarokra)! Akár teniszütőt vagy hokiütőt is használhatsz.
  6. Oszd meg a videót a közösségi oldalakon így:

#RecyclingGoals

Twitter @GlbRecyclingDay

Instagram @globalrecyclingday

Facebook @globalrecyclingday

Linkedin @Global Recycling Day

  1. Biztasd a barátaidat is, hogy vegyenek részt a kihívásban!

Ajánljuk a figyelmükbe a következő nemzetközi szakkiállítást és konferenciát:

Nowadays, it is more important than ever for the advanced waste management and recycling solutions to reach the South-East European market more quickly. The business, industry, and municipalities need new equipment and know-how and invest in the following spheres: rehabilitation of contaminated sites, plastics, bio-, construction and demolition, electronic waste recycling and recovery, sewage sludge treatment and reuse, etc. 

Felhívjuk kedves Tagjaink figyelmét, hogy az év végi ünnepekre való tekintettel, illetve adminisztrációs és technikai okok miatt 2018. december 22. és 2019. január 1. napja között Szövetségünknél az ügyfél- és iratfogadás szünetel. A megjelölt időintervallumban a beérkező e-mailekhez történő hozzáférésünk is korlátozott lesz.

Munkatársaink 2019. január 2-től állnak újra szíves rendelkezésükre.